6 savjeta za zaštitu mentalnog zdravlja kad ste bolesni

blg_1

6 savjeta za zaštitu mentalnog zdravlja kad ste bolesni

Normalno je osjećati tjeskobu i zabrinutost svaki put kad vam se dijagnosticira zdravstveno stanje – a to je zasigurno istina ako se testirate na COVID-19 i rezultat test je pozitivan ili se pretpostavlja da je pozitivan. Ako vaši simptomi nisu ozbiljni i ako se možete oporaviti kod kuće, to će uključivati ​​izolaciju dok ne budete sigurni da u blizini drugih niste u mogućnosti potencijalnog širenja zaraze.

Izolacija štiti druge od bolesti – ali za bolesnu osobu to bi se moglo činiti kao još jedna stvar povrh ionako stresne situacije. Stres negativno utječe na vaše tijelo, pa dok se odmarate i radite na fizičkom oporavku, važno je kontrolirati i svoje mentalno zdravlje.

Evo nekoliko načina kako zadržati tjeskobu dok se ne oporavite od COVID-19:

Usredotočite se na ono što možete kontrolirati.

Možda ne znate kako ste se zarazili ili koliko će vremena trebati da se oporavite. Umjesto da svoju energiju usmjerite na negativne misli, udvostručite ono što možete kontrolirati i učiniti. Vaš je posao sada brinuti se o sebi, ozdraviti i izbjeći širenje zaraze na bilo koga drugog.

Angažirajte svoju mrežu bliskih ljudi za podršku.

Zamolite najmilije da vas redovito provjeravaju putem telefona, e-pošte ili video chata. Razgovarajte s njima o tome kako se osjećate. Ako ste zabrinuti za brigu o djeci, kućnim ljubimcima ili kućanskim obvezama dok ste bolesni, identificirajte članove obitelji, prijatelje ili članove svoje zajednice koji nisu dio rizične populacije i možda vam mogu pomoći.

Skip to content